> > > > > > Infecţiile congenitale, inclusiv infecţia HIV.

Infecţiile congenitale, inclusiv infecţia HIV.


I.Infectii congenitale
Nou-nascutul suspectat a fi infectat, cu sifilis, rubeola, virusuri herpetice (Herpes simplex- HSV, varicelo-zosterian- VZV, citomegalic- CMV) sau alte microorganisme, în special enterovirusuri, reprezinta un risc pentru ceilalti nou-nascuti si pentru personalul medical, mai ales pentru femeile însarcinate. Deoarece nu este posibila izolarea tuturor nou-nascutilor care ar putea avea una dintre aceste infectii congenitale, scopul urmatoarelor protocoale este de a scadea riscul transmiterii nozocomiale.

II. Imunitatea la rubeola
Tot personalul care lucreaza în sectiile de nou-nascuti, atât femei cât si barbati, trebuie sa fie imunizat contra rubeolei.

III. Precautii
A.Nou-nascutul cu o infectie dovedita sau suspectata sau care sufera sau are un grad mare de suspiciune de a fi bolnav de sifilis, rubeola ori infectii cauzate de enterovirusuri, trebuie strict izolat. Daca starea clinica permite, (vezi protocolul pentru Herpex simplex), nou-nascutul trebuie strict izolat împreuna cu mama sa. Femeile însarcinate nu trebuie sa vina în contact cu acest nou-nascut si pe usa camerei respective trebuie pus un bilet de avertizare.

B.Nou-nascutul suspectat de una din infectiile mentionate (sifilis, rubeola, infectie cu enterovirus) poate fi separat într-un incubator sau într-o camera speciala (izolator). Pentru acest nou-nascut trebuie avute în vedere precautii pentru evitarea raspândirii infectiei prin intermediul secretiilor si excretiilor sale. Femeile însarcinate nu trebuie sa vina în contact cu acest nou-nascut. Pe incubator (închis sau deschis) trebuie pus un anunt de avertizare privind precautiile legate de secretii si excretii, precum si unul, clar întocmit si plasat vizibil, care sa contina interdictia ca femeile gravide sa intre în contact cu acest nou-nascut.

IV.Precautii universale
A.Precautiile universale contra infectiilor trebuie aplicate pentru toti nou-nascutii. Acestea cuprind purtarea manusilor atunci când se efectueaza o manevra invaziva (ca recoltarea de sânge sau punerea unei perfuzii) sau atunci când se manevreaza un nou-nascut care nu a fost îmbaiat dupa nastere. Atunci când se efectueaza manevre la care exista riscul ca sângele sa ajunga în contact cu ochii, de exemplu insertia unui cateter arterial, pe lânga manusi trebuie purtati si ochelari de protectie.

B.Infectia HIV este rara în Iowa deoarece exista putine femei seropozitive care locuiesc în acest stat. Rata de transmitere intrauterina a infectiei HIV este estimata a fi între 30 si 60 %. Personalul medical care manevreaza un copil nascut dintr-o mama HIV pozitiva trebuie sa poarte întotdeauna manusi. Deoarece copilul poate avea si alte infectii (cu citomegalvirus de exemplu), trebuie avute în vedere si precautiile privind manevrarea secretiilor acestuia. Daca e posibil, nou-nascutul si mama sa trebuie sa stea în aceeasi camera. Copiii din mame seropozitive nu trebuie alimentati la sân.

Metodele serologice si microbiologice actuale nu pot determina daca nou-nascutul a fost sau nu infectat în timpul sarcinii. Ar fi indicat un consult cu un specialist în boli infectioase înaintea externarii, datorita ritmului rapid în care se fac descoperiri în domeniul infectiei HIV.

Infecţiile congenitale, inclusiv infecţia HIV. - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii - M.S. Curie Bucuresti

rolex replica All of our Rolex watches are carefully selected. Rolex watches are guaranteed and are manufactured to 1:1 authentic Rolex watch standards.